Pieczenie własnego chleba jest prostsze niż Ci się wydaje. W zaledwie kilka minut przygotujesz potrzebne składniki. Jedyne czego potrzebujesz to waga kuchenna i 250 gramów ziarenek oraz dwa jaja. Upieczenie tego pysznego produktu zajmie Ci 50 minut, zaś całość przygotowań tylko godzinę!
Chleb jest bez glutenu, bez konserwantów, bez mąki i bez dodatku cukru!!! 🙂
Składniki – 250 g ziaren:
- Ziarno słonecznika łuskane prażone 75 g
- Siemię lniane prażone 75 g
- Ziarno sezamu łuskane prażone 50 g
- Pestki dyni łuskane prażone 50 g
Pozostałe składniki:
- Dwa jaja
- Opcjonalnie – sól i pieprz
I co dalej?
Wystarczy, że wszystkie składniki przełożysz do foremki, upieczesz w piekarniku i chleb gotowy.
Jak piec?
50 min w temperaturze 170 stopni Celsjusza.
WARTOŚCI ODŻYWCZE W 100g PRODUKTU | |
Wartość energetyczna | 2702 kJ/ 654 kcal |
Tłuszcz | 56 g |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone | 8,3 g |
Węglowodany | 6,0 g |
W tym cukry | 2,4 g |
Błonnik | 15 g |
Białko | 24 g |
Sól | 0,03 g |