Pieczenie własnego chleba jest prostsze niż Ci się wydaje. W zaledwie kilka minut przygotujesz potrzebne składniki. Jedyne czego potrzebujesz to waga kuchenna i 250 gramów ziarenek oraz dwa jaja. Upieczenie tego pysznego produktu zajmie Ci 50 minut, zaś całość przygotowań tylko godzinę!

Chleb jest bez glutenu, bez konserwantów, bez mąki i bez dodatku cukru!!! 🙂

Składniki – 250 g ziaren:

  1. Ziarno słonecznika łuskane prażone 75 g
  2. Siemię lniane prażone 75 g
  3. Ziarno sezamu łuskane prażone 50 g
  4. Pestki dyni łuskane prażone 50 g

Pozostałe składniki:

  1. Dwa jaja
  2. Opcjonalnie – sól i pieprz

I co dalej?

Wystarczy, że wszystkie składniki przełożysz do foremki, upieczesz w piekarniku i chleb gotowy.

Jak piec?

50 min w temperaturze 170 stopni Celsjusza.

WARTOŚCI ODŻYWCZE W 100g PRODUKTU
Wartość energetyczna2702 kJ/ 654 kcal
Tłuszcz56 g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone8,3 g
Węglowodany6,0 g
W tym cukry2,4 g
Błonnik 15 g
Białko24 g
Sól0,03 g

Propozycja podania

Kategorie: Przepisy