Nie masz pomysłu na przekąskę? Nadchodzę z pomocą.

Koktajl jest bardzo prosty i szybki w przygotowaniu – jedyne co potrzebujesz to zmiksować wszystkie składniki. Możesz użyć zarówno świeżych, jak i mrożonych truskawek.

Składniki:

  • jogurt naturalny (200g) – u mnie bez laktozy
  • truskawki (100g)
  • orzechy laskowe (pół garści)

Przygotowanie:

  • rozmrozić truskawki i włożyć do pojemnika belndera,
  • dodać jogurt naturalny i orzechy laskowe
  • dokładnie zmiksować w blenderze
  • przelać do szklanki i podawać

Makroskładniki:

  • jogurt naturalny (200 g): 170 kcal, W: 26 g, T: 4,4 g, B: 6,4 g
  • truskawki mrożone (100g): 32 kcal, W: 5,4 g, T: 0 g, B: 0,7 g
  • orzechy włoskie (pół garści): 32 kcal, W: 0,9 g, T: 3 g, B: 0,8 g

Razem składniki odżywcze:

234 kcal, W: 32 g, T: 8 g, B: 8 g

Razem makroskładniki:

Smacznego! 🙂