Nie masz pomysłu na przekąskę? Nadchodzę z pomocą.
Koktajl jest bardzo prosty i szybki w przygotowaniu – jedyne co potrzebujesz to zmiksować wszystkie składniki. Możesz użyć zarówno świeżych, jak i mrożonych truskawek.
Składniki:
- jogurt naturalny (200g) – u mnie bez laktozy
- truskawki (100g)
- orzechy laskowe (pół garści)
Przygotowanie:
- rozmrozić truskawki i włożyć do pojemnika belndera,
- dodać jogurt naturalny i orzechy laskowe
- dokładnie zmiksować w blenderze
- przelać do szklanki i podawać
Makroskładniki:
- jogurt naturalny (200 g): 170 kcal, W: 26 g, T: 4,4 g, B: 6,4 g
- truskawki mrożone (100g): 32 kcal, W: 5,4 g, T: 0 g, B: 0,7 g
- orzechy włoskie (pół garści): 32 kcal, W: 0,9 g, T: 3 g, B: 0,8 g
Razem składniki odżywcze:
234 kcal, W: 32 g, T: 8 g, B: 8 g
Razem makroskładniki:

Smacznego! 🙂
